Mijn overbuurvrouw is een meeuw


Jaar van uitgave: 2020
Uitgeverij: Liverse
Oplage: 100 exemplaren
Aantal drukken: 1

Mijn overbuurvrouw is een meeuw is een bloemlezing samengesteld door Tsead Bruinja en Wim van Til. Aan het fysieke boek heb ik naast het openingsgedicht en wat achtergrondtaken dus geen bijdrage.

Samen met destijds dichter des vaderlands Tsead Bruinja en het Poëziecentrum Nederland heb ik de website www.coronagedicht.nl geïnitieerd. De website is gearchiveerd door Koninklijke Bibliotheek Nederland als officieel cultureel erfgoed. Deze bloemlezing, uitgebracht door uitgeverij Liverse is het fysieke resultaat van de selectie van 100 gedichten van de vele inzendingen.

Hieronder enkele reacties uit de media:

“Die pandemie heeft een cascade aan gedichten losgemaakt, coronagedichten, een fontein van opengesprongen dichtaders.”

– John Jansen van Galen in Met het Oog op Morgen op Radio 1

“Waarschijnlijk is het in Nederland nog nooit voorgekomen dat er in zo’n korte tijd zoveel gedichten over hetzelfde onderwerp zijn geschreven en ook nog eens direct beschikbaar gesteld via internet.” – Ingmar Heytze in Trouw, Trouw, 23-5-2020:

„Lieve dichters, schrijvers, muzikanten, acteurs, operazangers, minderjarige fagottisten, necrofiele tegelleggers, incestueuze imkers, Bulgaarse laminaatverkopers, sjamanistische touwslagers, bipolaire garnalenpellers, houd uw coronamisbaksels voor uzelf!” – Delphine Lecompte, NRC, 10-4-2020