Over

Mario Reijnen (1980) is een dichter, schrijver, beeldend kunstenaar en componist uit Nijmegen, Nederland.

Hoewel hij podia niet schuwt om zijn kunsten te tonen, trekt hij zich het liefst terug in het nachtelijke bestaan van z’n atelier. Geregeld wordt hij omschreven als een romanticus. Zelf voelt hij zich daar ook wel in thuis.

In 2008 verscheen zijn debuutbundel ‘Met goede wil’. Ethiek en esthetiek zijn een rode draad in zijn werk waarmee hij zich een onderzoekende kritische houding aanmeet die enerzijds pikzwart kan zijn, anderzijds zéér helder belichtend.

Zijn poëzie is gepubliceerd in tijdschriften, bloemlezingen, websites en voorgedragen op evenementen. Samenwerkingen resulteerden in diverse publicaties.

Waaronder met Tsead Bruinja en het Poëziecentrum Nederland waaruit een website en bloemlezing ontstond die als officiële bijdrage aan het nationaal erfgoed van Nederland onder UNESCO zijn opgenomen.

Muzikaal houdt hij zich vooral bezig met het componeren voor (animatie) film, theater, en experimentele elektronica. Er zijn verschillende singles en EP’s uitgebracht onder een variëteit aan aliassen, samenwerkingen en opdrachten.

Beeldende werken vinden hun weg onder verzamelaars en liefhebbers via galeries en winkels en hebben meerdere malen een internationaal publiek bereikt.